Kartta

Etelä-Suomesta Kankaanpäähän muuttaneen kokemuksia

 

Muutin Kankaanpäähän huhtikuussa 2019. Ennen muuttoani Kankaanpäähän olin käynyt täällä pari kertaa, mutta minulle ei ollut muodostunut vielä mitään kuvaa, että millainen paikka tämä on. Muistan ainoastaan, että kävin Egessä syömässä lähes joka kerta ja se teki minuun hyvän vaikutuksen.

 

Kun aloin katsoa asuntoja Kankaanpäästä, olin iloisesti yllättynyt, kuinka hienoja vuokra-asuntoja täällä on ja aika halvalla. Usein takuuvuokraksi piti maksa vain yhden kuukauden vuokra, kun taas muualla se on yleensä kahden kuukauden.

 

Pidän siitä, että Kankaanpäässä on tarjolla paljon palveluja sekä hyvät bussiyhteydet moneen paikkaan. Huomasin heti muutettuani, että taide on iso osa Kankaanpäätä. Täällä on taideteoksia on laitettu ympäriinsä esille. Myös liikuntamahdollisuudet ovat hyvät ja kattavat. Minun suosikkipaikat täällä ovat Kuninkaanlähde ja Rivieran ranta. Kankaanpään kirjasto on todella hieno ja sen valikoima on hyvä.

 

Muuttaessani tänne minua huvitti se kuinka paljon ihmiset kulkevat täällä traktoreilla, mopoautoilla yms. Edellisellä paikkakunnalla oli mopoja, autoja ja ehkä yksi mopoauto. Minua huvittaa myös se, että S-marketin parkkipaikka on nuorten ihmisten kokoontumispaikka ja heidän vapaa-ajan tekeminen on sitä, että ajellaan Kankaanpäätä ympäri. Herkkupaussi tuntuu olevan myös suosittu kohde, erityisesti öisin ja viikonloppuisin ja ei ihmekään, sillä ruoka ja palvelu ovat siellä erinomaisia.

 

Minua huolestutti se, että olisi todella levotonta asua ihan keskustassa, mutta se on ollut hyvä paikka asua ja olen viihtynyt. 

Minun oli tarkoitus muuttaa opiskelujen jälkeen muualle, mutta taidankin jäädä tänne ainakin muutamaksi vuodeksi vielä…

 

Näin korona aikaan Kankaanpää ja suuri osa sen asukkaista on toiminut mielestäni vastuullisesti. Vaikka Kankaanpäässä on ollut vain muutama tartunta niin heti, kun maskisuositus tuli kauppoihin ja muualle niin lähes jokaisella on ollut maskit. Myös koulut ovat siirtyneet nopeasti etäopetukseen tarvittaessa. Terveydenhuollon palvelujen muutokset ja lisäohjeet koronan aikana on ilmoitettu selkeästi. Ennen koronaa oli mukava huomata, että täällä järjestetään kivoja tapahtumia ja moni ihminen osallistuu niihin.

 

Kankaanpäässä tuntuu olevan paljon kesätöitä ja työharjoittelupaikkoja tarjolla sekä hyvä koulutarjonta. (peruskoulut, lukio, ammattikoulu, taidekoulu)

Asiakaspalvelutyössä ollessani olen huomannut, että ihmiset ovat todella puheliaita ja ystävällisiä. Tuntuu siltä, että Kankaanpäässä ja lähiseuduilla lähes kaikki tuntevat toisensa.

Kankaanpään asukkailla on yhteinen Facebook ryhmä, sekä kirppisryhmät ja kaikki ne ovat aktiivisia. Kankaanpäässä puhutaan ihmisistä ‘’sukunimi etunimi’’ eikä ‘’etunimi sukunimi’’ mikä on mielestäni hassua.