Taideviikon juuret vievät vuoteen 1977, jolloin Kankaanpään kulttuurilautakunta järjesti kesän päätteeksi nelipäiväiset Kahinat. Kankaanpään Kahinoiden ohjelma koostui mm. teatterista ja toritansseista ja pääjuhlaa tanssittiin liikuntakeskuksessa. Pääjuhlan perinne jäi elämään vuosiksi eteenpäin ja perinteeseen kuului, että kaupungin päättäjät tarjoilivat liikuntakeskuksessa kaikelle kansalle ohraryynipuuroa ja ruusunmarjakeittoa.

Rakastetun Pienen yösoiton historia on Kahinoita nuorempi. Ensimmäinen Pieni yösoitto järjestettiin Kankaanpään musiikkiopiston ja Kankaanpään taidekoulun järjestämänä keltaisen talon ja vanhan musiikkiopiston pihapiirissä 4. syyskuuta 1990. Musiikkiopiston opettajat esittivät musiikkia rehtori Juhani Nummisen johdolla ja Kankaanpään Taideyhdistys tarjoili teetä ja korppuja. Tuosta alkaen "Eine Kleine Nachtmusik" on jatkunut ja laajentunut vuosittain, korppuineen kaikkineen.

Oheistapahtumineen Taideviikon monipuoliseen tapahtumatarjontaan ovat osallistuneet lukuisat paikalliset järjestöt ja tahot. Valo, musiikki ja elävät tulet ovat taanneet pimenevien syksyiltojen karnevalistisen juhlan tunnelmaraamit.